Internet

Tjek markedet, inden du vælger: De billigste VPN-udbydere

Flere og flere dansker er interesserede i en VPN, da mange har fået øjnene op for vigtigheden af at kunne gå trygt og sikkert på nettet. Flere og flere af vores personfølsomme oplysninger ligger online og det i en tid, hvor internetkriminaliteten er stadigt stigende. Hvis du er en af de danskere, der ofte tjekker e-boks, netbank eller en anden hjemmeside med personfølsomme oplysninger, bør du overveje en VPN.

Som med alle andre typer produkter er det vigtigt, at du undersøger markedet, inden du køber. Der findes mange forskellige udbydere af VPN’er, og mange af dem reklamerer med attraktive tilbud som gratis prøveperioder, gratis VPN’er og andre fordele. 

VPN er en forkortelse for Virtuelt Privat Netværk, og det er kort fortalt en sikker punkt til punkt-forbindelse, du kan oprette på et andet netværk. Det vil altså sige, at du kan skabe en sikker forbindelse på et offentligt netværk, hvis du har en VPN og ønsker at tjekke enten netbank eller e-boks, når du er på farten.

Sådan finder du den billigste VPN-udbyder

Som med alt andet skal man dog tage sine forholdsregler og lave sin research, inden man falder for det første og bedste tilbud. Med en hurtig Google-søgning kan du let få adgang til lister over de bedste VPN-udbydere. Sørg for at hente din information fra et troværdigt medie. Når du har fundet listen over de bedste VPN-udbydere, kan du gå i gang med at undersøge, hvor du finder den billigste VPN-udbyder. 

En VPN er en tjeneste og en ydelse, som du trygt kan benytte dig af, og derfor er der selvfølgelig også omkostninger forbundet med at have adgang til denne tjeneste. Der er dog ingen grund til at betale for meget for tjenesten, og derfor er det som med alt andet en god idé at undersøge markedet.

Hvornår skal jeg bruge min VPN?

De fleste danskere er trygge ved at gå på internettet, når de befinder sig i deres eget hjem, men flere og flere af os oplever behovet for at tjekke diverse hjemmesider, når vi er på farten. I takt med, at flere og flere af vores personlige oplysninger og informationer ligger online, bliver det nemlig nødvendigt at logge på disse tjenester, når du er ude. 

Det kan for eksempel være, når du er ude at rejse og ønsker at tjekke saldoen på din netbank, eller hvis du vil streame din yndlingsserie. Mange har kun adgang til internettet på hotellet eller en lokal restaurant med gratis wi-fi, når de er ude at rejse, og disse internetforbindelser er altså ikke altid de bedste.

Du kan også bruge din VPN, hvis du for eksempel bruger mange timer i offentlig transport eller tilbringe mange timer et sted, hvor du logger på et stort, offentligt netværk. Mange, der bruger meget tid på at pendle i offentlig transport, klarer mange praktiske ting, mens de alligevel sidder i toget eller bussen, og her er det igen oplagt, at du kan logge på et sikkert og trygt netværk, hvis du skal klare private, praktiske opgaver.