Bolig

Leder du efter et sommerhus til en fair pris?

I Nordjylland i en lille by bliver der netop nu bygget nogle splinternye boliger, og der kommer det, som kaldes for energivenlige sommerhuse. Eftersom at min kæreste og jeg godt vil flytte fra vores lejlighed, som er i centrum af storbyen, til en bolig længere ude på landet, har vi tænkt os at købe et af de nybyggede huse. Et dejligt træhus i cedertræ, oven i købet med terrasse plus have, kommer det til at være.

Jeg er meget glad for, fremtidige typehuse, ja endog træhus, vil ligne et sommerhus, for lige siden jeg var barn, har jeg drømt om at få et hus i træ – lidt ligesom et sommerhus. Området vil formentlig også ligne et sommerhusområde, da vores typehus vil være magen til de andre huse på gaden. Fx får typehusene identiske døre og vinduer. Jeg længes efter at komme til at leve i et træhus, hvor der er stilhed, og hvor du har lidt bedre plads. Yderligere vil det blive vidunderligt at få en terrasse samt en have, hvilket jo er meget nyttig at have om sommeren. Jeg har i lang tid gået og ærgret mig over at leve i en lejlighed, når vejret er godt, da jeg er glad for at være ude i naturen. Min kæreste, Peter, er allerede nu begyndt at plapre om, at han ikke orker at slå græsplænen, men jeg tror egentlig, at han ligesom mig ser frem til at kunne være udenfor i en have. Jeg skal nok tage mig af blomsterne og alt det der. Dét vil min fyr slet ikke.

Min kæreste & mig har tænkt os at købe en ny bolig inden så længe. Lige siden jeg var lille, har jeg gerne villet have et hus i træ – lidt ligesom et sommerhus, så det er perfekt, at de nye typehuse, ja oven i købet træhuse, vil ligne et sommerhus. Det sted, hvor vi skal bo, vil formentlig også se ud som et typisk sommerhusområde, da de nye typehuse vil se ud som hinanden. F.eks. vil træhusene få identiske tage, døre & vinduer. Lige nu opføres der nogle spritnye boliger i en hyggelig by i Nordjylland – og der bygges det, som man kalder typehuse.

Grundet at min fyr og jeg godt kunne tænke os at flytte fra den lejlighed, vi bor i nu, som er i midten af byen, til en bolig længere ude på landet, har vi tænkt os at købe et af disse huse. Det ser ud til at blive lækre træhuse i mahogni, sågar med terrasse og have. Jeg glæder mig meget til at komme til at bo i et af de omtalte træhuse med fred og ro, og hvor man har en smule mere plads. Det bliver endvidere skønt at få vores egen have, hvilket er meget nyttig at have, når det er godt vejr. Jeg har længe gået og været ærgerlig over at leve i lejlighed, når vejret er godt, grundet at jeg elsker at være ude i naturen. Til trods for at min fyr allerede nu er startet på at pludre om, at han ej gider slå græs, tror jeg egentlig, at han ligeledes glæder sig til at få en have. Blomsterbedene og den slags kan jeg godt tage mig af. Det vil min kæreste i alt fald ikke. Såfremt han kunne bestemme, så ville vi nok overhovedet ikke besidde blomster.